Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

LOMA-Lokal mad

LOMA består af en lang række emner og aktiviteter inden for fødevarer, madlavning, natur og bæredygtighed. Alle klasser har ud fra en lokal udarbejdet læseplan hvert år 2-4 emner og ture, hvor de lærer om disse emner i det sydfynske lokalområde, skolekøkkenet, skolehaven eller klasselokalet. 

Ved at arbejde med disse emner vil vi gerne bidrage til, at eleverne får forståelse for og viden om natur og mad. Med denne viden og forståelse vil eleverne bedre kunne træffe begrundede valg ift. mad, natur og bæredygtighed. Emnerne integreres i vid udstrækning i skolens fag, når dette giver mening og kan bidrage til elevernes oplevelse, fordybelse og virkelyst. 

Med tiden håber vi på, at eleverne jævnligt får mulighed for at deltage i fremstillingen, serveringen og spisningen af et fælles måltid. Fx med venskabsklassen, mellemtrinnet, indskolingen eller hele skolen. Vi har både stor ovn og industriopvasker til rådighed i skolekøkkenet. Eleverne i 3.-6. klasse (forår 2019) har selv bygget de flotte højbede til vores skolehave.

 

Vi samarbejder med en række forskellige aktører i lokalområdet, og LOMA skal dermed også ses som en del af den åbne skole.

 

Eksempler på emner og ture:

  • Dagens måltider

  • Kartoflen

  • Rundt om æblet

  • Hav, strand og fiskeri

  • Genbrug og madspild

  • Skolehaver (Haver til maver) særligt for 3./4. klasse

  • Besøg og oplevelser på Dalum Landbrugsskole

  • Besøg og værksteder i Den selvforsynende landsby i Hundstrup

  • Mad og natur i Pipstorn skov med Trente Mølle Naturskole

  • Vildt, hav og strand med Naturskolen ved Valdemar Slot

  • Deltagelse i GoCook